Bicicleta electrică ne salvează vacanțele!

De când mă știu îmi place sportul în toate formele lui și așa cum am mai declarat și cu alte ocazii, mă împrietenesc repede cu mișcarea oricum ar fi ea. De ani buni, pe lângă antrenamentul de întreținere de la sala de fitness, câteva ore pe săptămână le petrec pe bicicletă în aer liber pedalând pe trasee de tot felul pe care mi le aleg singur.

În general am o formă fizică foarte bună – cu excepția faptului că în urmă cu vreo două luni, am reușit să fac o întindere de menisc la genunchiul drept, iar de atunci încă sunt în programul de recuperare cu proceduri de fizioterapie. Asta nu înseamnă însă că trebuie să îmi sacrific bucuria de a merge pe bicicletă, pe care eu unul o iubesc încă din ziua când am învățat să pedalez prima oară. 🙂

Evident, sunt puțin îngrijorat pentru că la sfârșitul săptămânii viitoare mi-am propus să plec pe două roți într-o mini-vacanță de 4-5 zile cu prietena mea și acum mă întreb dacă genunchiul meu va avea oare forța pentru urcușurile mai dure, în turul de 80 de km dus-întors Brașov – Sfântu-Gheorghe.

Deși plimbările de nivel și ușoarele înclinări nu vor pune prea multă stres pe genunchiul meu mai puțin decât pe cel sănătos, urcușurile mai abrupte sunt o poveste diferită, în cazul în care pedalatul greu poate agrava un menisc tensionat.

Ca să fiu sigur că nu voi rata vacanța pe care o plănuiesc de un an și nu îi voi ruina concediul prietenei mele, m-am reorientat în alegere și am hotărât ca pentru deplasare să achiziționăm două biciclete electrice. Cu câteva cliku-ri am găsit la evoMAG, modelul pliabil MonkeyBoard, unisex, extrem de accesibil și ușor (doar 21 kg brut – realizată din luminiu aviatic), acum mai ieftin cu 1000 lei bucata. Evident, nu am avut motiv să refuzăm oferta. 🙂

bicicileta electrica jpg.jpg

  • Bicicleta electrică oferă o mulțime de avantaje, pe lângă beneficiile pentru sănătate şi o condiţie fizică bună, ne permite să ne deplasăm mai mult și mai repede decât am putea face pedalând cu propriile eforturi o bicicletă clasică, mai ales că acest model are baterie regenerabilă, care poate determina o viteză de 25 km/h și care se încarcă în timp ce pedalăm, ducând la o autonomie importantă, de până la 60 km.

  • Când conduci o bicicletă electrică ai control complet asupra momentului în care ai nevoie de un impuls, mecanismul de reglare al puterii ajută în rotirea pedalelor și nu necesită efort fizic suplimentar. Asta înseamnă că îmi va alunga stresul de la genunchiul meu avariat, astfel încât să fiu sigur că pot încheia călătoria fără durere sau teamă de recidivă ori traume suplimentare.

  • Are două variante de funcționare:

  • o putem lăsa să funcţioneze doar cu motorul electric, caz în care nu trebuie să pedalăm.

  • pedalăm în timp ce motorul electric este în funcţiune, caz în care viteza de deplasare şi autonomia acumulatorului cresc.

  • Oferă mai mult control asupra efortului de care avem nevoie pentru a face traseul ales, permițându-ne să păstrăm ritmul cardiac la un nivel confortabil în timpul călătoriei noastre.

  • Ecologică, practică, economică, cu zero emisii și eficiență ridicată. Leii nu ne vor mai scăpa printre degete, asta pentru că bicicleta electrică nu consumă carburant, nu avem nevoie de carnet de conducere pentru ea, nu are nevoie de asigurare RCA, nu plătim taxe sau impozite și nu implică nici costuri majore cu întreţinerea, practic cu ea suntem doar în avantaj, ne salvează vacanțele!

Gata, pornim spre relaxare! E minunat să simți respirația verde a pădurii, adierile reci în părul fluturând peste umeri, mângâierile razelor blânde ale soarelui ce se joacă de-a lumini și umbre pe obrajii noștri calzi. Cuprinși de frenezia zilelor de vară, suntem fericiți să trăim împreună bucuria distracției. 🙂

Dacă vă hotărâți să plecați într-o vacanță și vreți să vă deplasați ușor și fără efort, încercați o bicicletă electrică –  nu este necesar să vă gândiți la nimic –  doar așezați-vă pe șa și bucurați-vă de mișcare, în cel mai special mod!

Și apropo de experiențe noi, să vă mai spun că mulți au ales să trăiască plăcerea acestor momente unice chiar acum la început de vară, în 16 iunie la showroomul evoMAG de pe Splaiul Unirii nr. 257-259 din București, unde a avut loc un eveniment, în care cei prezenți au putut testa și trotinetele electrice din oferta magazinului.

2 thoughts on “Bicicleta electrică ne salvează vacanțele!

  1. Interesanta la prima vedere.. Astept cu nerabdare sa scrii un articol cand vei reveni din concediu si sa ne impartasesti din experienta avuta cu o astfel de bita electrica… Concediu placut!

    Liked by 1 person

Leave a comment