Anotimpul să fii dulce!

Deși de ceva vreme m-am desprins de copilăria mea, în inimă am rămas copilul veșnic care iubește magia, strălucirea sărbătorilor, minunile de iarnă albă, Moș Crăciun, animalele magice, zăpada, aromele de vin și portocală, dulciurile, mirosul acelor de brad, luminile colorate, căldura focului ce arde în sobă…

Pentru mine Crăciunul va fi mereu vremea aceea a anului care îmi va aminti să mă conectez cu copilul din interior, care visează, crede, simte și vede în ochi și inimi uimire, care a învățat să împartă dragoste și bucurie cu toți cei din jur, care știe să recunoască frumusețea din suflete, din lucruri simple și locuri dragi.

Și da, Crăciunul este acea perioadă minunată a anului când oamenii tind să fie mai buni, mai amabili (bine, dacă nu cumva sunt prinși în trafic :)), mai îndrăgostiți, când și aerul rece tinde să se amestece cu mirosul dulciurilor doar ca să domine ținuturi întregi…

Anul ăsta a fost un an destul de aglomerat și muncitor, dar răsplata a fost pe măsură, am câștigat foarte mult. Și când zic „mult” vreau să spun că am câștigat o mulțime de suflete frumoase în jurul meu, asta mi-a adus tot atâtea vibrații bune și multă energie pozitivă.

sarbatori .jpg

Așa că, de Crăciun m-am gândit să organizez o super petrecere secretă,  în  blugi și șosete cu model tematic, cu prietenii mei cei mai buni. Vreau să mă bucur din nou că i-am cunoscut, să ne așezăm în jurul bradului, să ascultăm colinde, să ne distrăm ciocnind o cană de vin fiert cu miros de scorțișoară și o felie de cozonac cu nucă, să râdem mult așa ca în copilărie, să le mulțumesc că mi-au fost aproape, că erau acolo, mereu când aveam nevoie.  

Fetelor noastre pe lângă tonele de îmbrățișări și sărutări aș vrea să le dăruim și ceva dulce, asta ca să ne simtă prezența toată seara, că doar și ele ne-au oferit iubire și sprijin tot anul. 🙂 

O mare parte din magia Crăciunului este legată de tradiții, datini și mai ales de împodobirea bradului. Anul acesta vreau să am un brad mai mare și să-l așez în colțului camerei – să-l împodobesc cât mai frumos și cât mai dulce, iar de dulciurile pentru seara de Crăciun, de ce nu, mă voi ocupa de ele chiar astăzi.

Internetul ne-a învățat multe, inclusiv unde să ne facem cele mai avantajoase și dulci cumpărături online, iar din fața computerului, cu siguranță este una din metodele cele mai comode.

Un singur click și am ajuns unde îmi doream… la cel mai dulce magazin virtual cu oferte pe alese de Crăciun. Yes! În sfârșit un magazin cu inspirație ce mă va ajuta să dăruiesc ceva din căldura și bucuria sărbătorilor de iarnă tuturor celor din jur.

Lista mea dulce pentru va Crăciun  cuprinde neapărat câteva jeleuri pufoase decorate manual, dar și acadele pe băț cu clovni veseli sau space chupi smiley, așa ca să fie asortate cu fețele noastre și un mic „buchet” de Candy Canes bastonașe, sunt preferatele lui Alex, sigur se va bucura să le guste direct de pe ramuri.

Să acordăm totuși prioritate fetelor, căci vreau să aleg ceva potrivit pentru ele, jeleurile pufoase “Rose for you” dăruite din inimi mixate cu suflet și dragoste, fine și delicate, fără îndoială vor fi foarte apreciate.

Și dacă am un prieten Sorin, o cutie cu praline “Latta my Love” de la Sorini va considera oare că a fost special comandată pentru el? 🙂

Ei bine, o pizza aburindă e mereu binevenită pe răcoarea de afară, dar totuși pentru Crăciun nu îi găsesc locul, nici în brad și nici pe masă, așa că o voi înlocui cu jeleuri pizza și chiar cu chilli. Ce n-ați mai văzut? nici eu, de asta merită să le încercăm pe amândouă.

Dar jeleuri “ochi roșii” ați avut vreodată de Crăciun? Eu cred că da, dar nu vreți să recunoașteți, mai ales că vinul este regele serii încă din Ajun.😊

Ciocolată Atlantis – un dulce care ne va duce cu gândul la mare, la soare și relaxare, hmm…. intenționat delicioasa ciocolată apare în formă de scoici de mare, bună combinație cu Crăciunul, zic eu. 🙂

ciocolata-atlantis

Acesta este lista mea pentru seara dulce de Crăciun – un moment perfect pentru noi toți să ne oprim, să împărțim, să gustăm puțin din tot ce e bun și dulce, să învățăm să prețuim mai mult clipele trăite alături de prieteni, familie și tot ce iubim. Gustă și tu, e anotimpul să fii dulce!

 

 

4 thoughts on “Anotimpul să fii dulce!

  1. Ei, ce să zic!? Eu nu mă împac deloc cu dulciurile şi s-ar putea să fiu subiectivă, dar sunt….multe!
    Să-ți fie sărbătorile pe placul inimii!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s